Ragdoll kitten kopen

Een ragdoll kitten kopen daar wordt toch elke katten liefhebber enthousiast van! Wanneer je erover denkt om een ragdoll kitten te kopen is het goed om je eerst in te lezen of het ras iets voor je is. Ragdolls kunnen enorme gezellige praat katten zijn en houden er bijvoorbeeld niet van om alleen te zijn. Wij hanteren dan ook altijd de regel dat een ragdoll kitten niet alleen geplaatst wordt wanneer er geen andere jongere kat aanwezig is. Wanneer je na enig speurwerk over het ras nog steeds enthousiast bent om een ragdoll kitten te kopen is het goed om websites van erkende ragdoll catterys op te zoeken. Hou wel rekening dat vele catterys met en wachtlijst werken. Hieronder lees je een stukje over het kittenbeleid. Onder het kopje fok en kitten beleid vind je meer over de gezondsheidstesten die we met onze ragdolls doen. Als je na het lezen van onze website enthousiast bent geworden en je denkt erover na om een ragdoll kitten te kopen bij ons, vul dat het contact formulier in en vertel daar iets over het waar het kitten eventueel terecht komt. Ook voor alle vragen kunnen via het contact formulier ingevuld worden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. Soms kan dit even op zich laten wachten als we het erg druk hebben met bijvoorbeeld een nestje kittens.
Ragdoll kitten kopen

Kitten beleid

Voordat de kittens geboren worden gaat er al heel wat voorbereiding aan vooraf.
We zoeken een geschikte dekkater die een goede match is qua bloedlijn zodat het inteelt van de kittens niet te hoog word. Voordat de poes op dekking gaat krijgt ze eerst een aantal gezondheidsonderzoeken, als de poes deze goed doorkomt mag ze naar de dekkater.  Daarna breken de spannende weken aan of de poes zwanger is. Mocht ze zwanger zijn maken we met ongeveer 8 week dracht een röntgen foto om te kijken hoeveel kittens de poes verwacht. De eerste dagen/weken van de kittens zijn altijd erg spannend, komen de kittens goed aan of moeten we helpen met voeden, hoe doet moeder poes het en blijft die zich goed voelen de dagen na de bevalling? Rondom de bevalling ben ik dan ook altijd een week a 10 dagen vrij om ze zo goed mogelijk te ondersteunen.
In verband met de weerstand van de kittens ontvangen ze pas bezoek zodra ze een week of 6-7 zijn. Belangrijk is dat er niet meerdere cattery’s op een dag worden bezocht i.v.m. het overbrengen van eventuele bacteriën en virussen. De geïnteresseerde die op de wachtlijst staan worden geïnformeerd zodra de kittens geboren zijn en op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de kittens. Uiteraard ontvang je met regelmaat foto’s en video’s van het nestje kittens.

  • De kittens verhuizen wanneer ze minimaal 14 week zijn. De kittens zijn dan volledig gezond verklaard door een erkende dierenarts.
  • Kittens kirjgen een mooi stamboom mee
  • Kittens worden voor vertrek twee keer geent en worden gechipt
  • Kittens worden voor vertrek gesteriliseerd en gecastreerd
  • Kittens worden met regelmaat ontwormt en ontvlooid.
  • Kittens verhuizen met een contract.
  • Kittenns krijgen een leuk kittenpakketje mee met hun favoriete speeltjes en wat voer wat ze hier gewend zijn.
  • Wij plaatsen kittens enkel in een huishouden waar al een jong maatje aanwezig is of met z’n tweeën

Karakter van de ragdoll.

Ben je op zoek naar een sociale, liefdevolle en rustige kat? Dan zou de Ragdoll wel eens goed in jullie gezin kunnen passen. Ze zijn ontzettend vriendelijk, volgen je graag en miauwen vaak tegen je.

Zelf hebben we op dit moment 7 ragdolls in onze cattery, allemaal verschillend van karakter maar het zachtaardige zit er bij alle 7 in. Praten doen ze over het algemeen ook erg graag. Met Fleur kan ik hele gesprekken voeren bijvoorbeeld. Het is nooit stil en saai in huis met een ragdoll om je heen.
Ragdolls liggen vaak op hun rug en vinden het vaak ook heerlijk om op hun buikje geaaid te worden.
Door het makkelijke karkater van een ragdoll worden ze vaak in gezinnen gehouden en kunnen ook goed op een appartement leven.
Ragdolls passen zich makkelijk aan en zoeken graag gezelschap op.
Doordat ragdolls over het algemeen niet graag alleen zijn plaatsen we ook geen ragdoll kitten als enige (jonge) kat in huis.

Kom in contact

6 + 13 =