Fok en kittenbeleid

Fokbeleid

Als een van onze poezen zwanger is breekt er altijd een spannende periode aan. Zal de zwangerschap goed gaan? Bevalt ze niet te vroeg of juist te laat. Rondom de bevalling zorg ik dat ik samen slaap met de zwangere poes en zorg ik dat ik altijd een week a 10 dagen vrij ben om moeder poes zo goed mogelijk te ondersteunen en eventueel de kittens te helpen bij de start. Als de kittens geboren zijn is het altijd weer enorm spannend hoe de eerste dagen/weken gaan. De kittens groeien op in de woonkamer zodat ze aan de dagelijkse geluiden wennen. zodra de kittens zindelijk zijn rennen ze de hele woonkamer door. Ook komt er geregeld bezoek langs met (kleine) kinderen zodat ze hier ook aan wennen. Ook laten we haast elk nest een katten fotograaf langs komen als ze een week of 11-12 zijn. Zo hebben we van elk nest prachtige foto’s.

Wij fokken alleen met gezonde katten, we testen al onze ragdolls op HCK/PKD/Cin via dna en echo

Wij testen onze katten op fiv & felv

Wij testen de bloedgroep van de poezen
Wij verkopen uit sommige combinaties soms een kitten voor de fok alleen aan geregistreerde cattery’s

Kittenbeleid

In verband met de weerstand van de kittens ontvangen ze pas bezoek zodra ze een week of 6-7 zijn. De geïnteresseerde die op de wachtlijst staan worden geïnformeerd zodra de kittens geboren zijn en op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de kittens. Uiteraard ontvang je met regelmaat foto’s en video’s van het nestje kittens.
De kittens verhuizen wanneer ze minimaal 14 week zijn. De kittens zijn dan volledig gezond verklaard door een erkende dierenarts.
De kittens worden voor vertrek twee keer geent en gechipt.
De kittens worden voor vertrek gecastreerd.
De kittens worden geregeld ontwormt en ontvlooid.
De kittens verhuizen met een verkoop contract.
Wij plaatsen kittens enkel in een huishouden waar al een jong maatje aanwezig is of met zijn tweeën.

Kittens krijgen bij vertrek mee

Een mooi stamboom met een foto van het kitten

Europees paspoort

Een uitgebreid kitten pakket met wat voor voor de eerste weken en hun favoriete speeltjes.